Jäljet hiekassa


La Playa (suomeksi: Jäljet Hiekassa) on aivan ihana instrumentaalikappale kitaralle, jonka belgilainen Jo van Wetter sävelsi 60-luvun alussa. Alkuperäisen levytyksen, joka oli siis instrumentaali, teki Claude Ciari et ses guitares vuonna 1964. Koska melodia oli varsin kaunis, kappale saavutti melkoisen suosion Euroopassa, vaikka ei se nyt varsinainen listahitti ollutkaan. Oman kokemukseni mukaan kappale on kestänyt hyvin aikaa, sillä parin viimevuoden aikana ulkomailla käydessäni olen törmännyt siihen paikallisen soittajan soittamana sekä Turkissa että Espanjassa.

Jäljet hiekassa

60-luvulla Suomessa levytettiin paljon käännösbiisejä. Joku oli kuunnellut herkällä korvalla Euroopan musiikkielämää, sillä jo syksyllä 1965 Tamara Lund levytti kappaleen suomalaisella nimellä Jäljet hiekassa. Suomalaiset ja siis alkuperäiset sanat ovat Tuula Valkaman käsialaa. Tietenkin siitä, ajan hengen mukaan, sovitettiin tango, joka oli sen ajan suosituinta musiikkia Suomessa. Alkuperäinen taitaa kuitenkin olla rytmillisesti beguine (bikini :-). Muita levyttäjiä kappaleella ovat mm. Eino Grön (1979), Tuulikki Eloranta (1981), Esko Rahkonen (1982), Rainer Friiman (1989) ja Leif Lindgrten (1990). Instrumentaalina sen on levyttänyt Suomessa ainakin Taisto Weslin (1979) ja Francis Goya ((1982).

Koska Oke nyt haluaa kunnioittaa Tamara Lundia ja suomalaista alkuperäsovitusta, niin tehtiin Oken versio myös tangoksi. Kappaleen musiikkivideo on tuossa sivun yläreunassa. Hyviä musiikkihetkiä…


Jaa tämä artikkeli
Liity Oken VIP-klubiin
Tilaa Oken Youtube-kanava

Musiikkivideoita

Scroll to Top
×