Suurin onni


Pienellä Suomella on ollut onni kasvattaa useita musiikin jättiläisiä. Yksi heistä oli eittämättä Molli-Jori eli Georg Malmstén. Hän on säveltänyt tämänkertaisen musiikkivideoni kappaleen Suurin onni. Jori oli Suomen ensimmäisiä iskelmätähtiä, ellei peräti ensimmäinen. Hän levytti uskomattomat 842 levyä ja hänelle on kirjattu ainakin 477 sävellystä. Lisäksi hän esiintyi, sanoitti, ohjasi ja näytteli elokuvissa, toimi orkesterin johtajana ja kapelimestarina sekä esiintyi TV:ssä omassa ohjelmassaan ja vaikka mitä. Oli Mikkihiirtä merihädässä, Lasten liikennelaulua ja valtava joukko hittejä neljältä vuosikymmeneltä.

Suurin onni

Georg Malmsténin hovisanoittajana toimi Roine Rikhard Ryynänen, joka on paremmin tunnettu R.R.Ryynäsenä. Kun etsiskelin kappaletta Jorin laajasta tuotannosta esitettäväkseni, oli luonnollista että valitsin iskelmän, jonka R.R.Ryynänen on sanoittanut. Hänkin on muuten tehnyt yli tuhat sanoitusta tai käännöstä! Miesten tuotanto on niin laaja, että valinta oli vaikea. Mutta lopuksi päädyin kappaleeseen nimeltä Suurin onni. Se on melodinen ja vauhdikas foksi, jonka Jori levytti Dallapén kanssa vuonna 1940. Loppusuoralla kilpaili myös parivaljakon hieno valssi Kaunis valhe, mutta siitä enemmän myöhemmin 🙂

Suurin onni-kappaleen on Jorin lisäksi levyttänyt hänen veljensä Eugen (1974) ja tyttärensä Ragni (1959 ja 1965). Kappale on niin sanoakseni pysynyt suvussa… Heidän lisäkseen muita tuttuja levyttäjiä ovat Henry Theel (1976), Eila Pienimäki (1985), Sakari Kuosmanen (1989) ja Korsuorkesteri (1994).

Nyt onkin aika kuunnella Oken versio kappaleesta. Onnenkaipuu intoutui sessiossa niin hurjaan meininkiin, että Oke sai pitää hatusta kiinni. Kuuntele hyvillä laitteilla. Video on sivun yllaidassa.


Jaa tämä artikkeli
Liity Oken VIP-klubiin
Tilaa Oken Youtube-kanava

Musiikkivideoita

Scroll to Top
×