Jokaiselle joku on kai rakkain


Oke on kova Dean Martin diggari. Pidän Martin’in äänestä. Se on persoonallinen ja hänen laulamisensa kuulostaa niin helpolta ja luonnolliselta. Tämän vuoksi on varsin luonnollista, että halusin kokeilla miten Dinon musiikki taipuu omassa käsittelyssäni :-). ”Everybody loves somebody – Jokaiselle joku on kai rakkain” on muodostunut Dinon tavaramerkiksi. Martin levytti sen kesäkuussa 1964, mutta oli tutustunut kappaleeseen jo paljon aikaisemmin. Hän esitti sen mm. Bob Hope’n radio-ohjelmassa jo vuonna 1948.

Sattuman kautta suurhitiksi

Kun Dinolle jäi käyttämätöntä studioaikaa erään äänityssession yhteydessä kesällä 1964, kappaleen säveltäjä Ken Lane ehdotti omaa sävellystään tämän ajan täyttäjäksi. Kappaleesta tehtiin silloin pienen orkesterin versio ja kun siitä tuli hyvä, niin pian tämän jälkeen tehtiin uusi versio suuren orkesterin kanssa. Tämä jälkimmäinen löi itsensä läpi suoraan Jenkkilistojen ykköseksi (Bilboard), syrjäyttäen tältä paikalta erään Beatles-nimisen nuorisobändin kappaleen ”A hard days night” 🙂 Tämä läpimurto päätti Martinin pitkän kuivan kauden listahiteissä ja aiheutti hänen perheessään muutenkin riemua, sillä Dino Junior tykkäsi kovasti Beatlesista ja nyt isä suisti ”Ihmenelikon” kärkipaikalta…

Jokaiselle joku on kai rakkain

Suomeksi kappaleen ovat levyttäneet mm. Viktor Klimenko (1964), Fredi (1977) ja Kai Hyttinen (1987), mutta näiden levytysten suosio jäi vähän ohueksi. Suomalaiset sanat tähän kappaleeseen on tehnyt, kukapas muu kuin Reino Helismaa.

Sivun yläosassa Oken versio kappaleesta. Kuunnelkaa hyvillä kajareilla tai kuulokkeilla 🙂


Jaa tämä artikkeli
Liity Oken VIP-klubiin
Tilaa Oken Youtube-kanava

Musiikkivideoita

Scroll to Top
×