Luonnonlapsi


Minulta on usein kysytty, että miten valitsen esittämäni kappaleet. Pääsääntö on selvä: minun pitää tykätä kappaleesta ennen kuin teen siitä oman versioni. Muuten kappaleen valikoituminen ohjelmistooni menee enemmän sattuman kautta. En tietoisesti pyri etsimään kappaleita itselleni, vaan useimmiten olen jossain törmännyt siihen tai kuullut sen jossain ja sitä kautta kiinnostunut siitä. Kun sitten aloin miettiä, että missä ihmeessä olen kuullut Luonnonlapsi -kappaleen ja kenen versiona, niin enpäs keksinytkään siihen heti vastausta.

Luonnonlapsi

Pienen salapoliisityön jälkeen selvisi, että kappaleen alkuperäinen nimi on Nature Boy ja sen on säveltänyt Ahbez Eden, jonka oikea nimi on George Alexander Aberle. Hän oli hippiliikkeen kannattaja, muusikko ja säveltäjä. Luonnonlapsi on oikeastaan hänen ainoa tunnettu sävellyksensä. Alkuperäisen levytyksen on tehnyt samettiääninen Nat ”King” Cole vuonna 1948. Vielä samana vuonna ”Kuningas” Olavi Virta teki siitä savikiekon Tapio ”Kullervo” Lahtisen sanoin. Olavi Virta levytti sen vielä uudelleen vuonna 1961 ja tämä on todennäköisesti se versio, jonka olen kuullut ensimmäiseksi ja johon tykästyin.

Hyvässä seurassa

Luonnonlapsen on levyttänyt ”Oiva Nivaska” muitakin suomalaisia artisteja kuten: Meiju Suvas, Isokynä Lindholm, Pertti Lasanen, Tapio Heinonen, Markku Suominen, Topi Sorsakoski, Harri Saksala, Pasi Kaunisto ja Tapani Kansa, vain tunnetuimmat mainitakseni. Oke on näin ollen aika hyvässä seurassa 🙂

Nyt voitkin kuunnella miten Oke selviää tästä haasteesta. Kuuntele hyvillä laitteilla.


Jaa tämä artikkeli
Liity Oken VIP-klubiin
Tilaa Oken Youtube-kanava

Musiikkivideoita

Scroll to Top
×