Jouluyön taika


Sain joskus heinäkuussa valtavan idean: Oken pitää ehdottomasti julkaista joululaulu juuri ennen Joulua, jes! Aloinkin mielessäni käydä läpi ehdokkaita, jotka mahdollisesti soveltuisivat tarkoitukseen. Joulupukki – ei, Tonttujen jouluyö – ei, Joulu on taas – ei, Joulupuu on rakennettu – no ei… Jo hieman epätoivoisena kyselin Onnenkaipuun pojilta ehdotuksia (huono ajatus) ja sieltä tuli Sikaa ja paljon muuta ”hauskaa”. Poikia tuntui koko ajatus huvittavan ja minulta alkoi pikkuihiljaa hymy hyytyä. Olin jo mielessäni hyllyttänyt koko idean, kun eräänä aamuna torikahvilla törmäsin vanhaan bändikaveriini vuosien takaa.

Siinä turistiin lääkkeet sekä muut tärkeät kuulumiset ja jossain vaiheessa juttu kääntyi soittamiseen, mikä nyt ei ole varsinainen yllätys, kun ottaa huomioon keskustelijat. Kerroin hänelle, että olin kiinnostunut julkaisemaan joululaulun yhdessä Onnenkaipuun kanssa, mutta törmännyt sopivan kappaleen puutteeseen. Tähän ystäväni sanoi hetken tuumittuaan, että hänellä mahdollisesti olisi sellainen sävellys nimeltään Jouluyön taika, jossain laatikon pohjalla. Asia unohtui siinä keskustelun tiimellyksessä ja koko juttu olisikin jäänyt siihen, ellen viikkoa myöhemmin olisi saanut ystävältäni ”ämpäriä” sähköpostilla ja siihen saatekirjettä.


Me silloin peiton alla…
Joulupukki – ei, Tonttujen jouluyö – ei, Joulu on taas – ei, Joulupuu on rakennettu – no ei…
OKE KARA

Jouluyön taika

Kuuntelin saamani demon ja tiesin heti, että tämä on se juttu. Liikutuin kappaleesta kovasti ja taisi tippakin kimmeltää silmäkulmassa. Kappaleen sanat ovat surulliset, mutta lopussa on toivon säde. Kahden viime vuoden aikana Oken tuttavapiirissä on tapahtunut monia surullisia asioita ja minusta tuntui, että tämä kappale kuvasi juuri näitä tapahtumia. Esittelin kappaleen Onnenkaipuun pojille ja oma innostukseni tarttui heihin. Teimme valtavan inspiraation vallassa sovituksen ja vaikka itse sen sanonkin, niin ”ei paha”. Onhan se toki aika svengaava, mutta kokonaisuus toimii hyvin.

Olen yleensä kertonut tässä blogissa esittämieni kappaleiden taustat ja tarinat, mutta nyt tulikin eteen poikkeustilanne. Tämä blogi on nimittäin Jouluyön taikaa-kappaleen ensijulkaisu. Sitä ei  ole aiemmin esitetty tai julkaistu missään. Kaltaiselleni ”Cover” artistille tällainen tapaus on aika harvinaista herkkua 🙂 Sen verran kyllä täytyy taustasta kertoa, että kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Lasse Järvinen. Johtuen tilanteen poikkeuksellisuudesta, kappale on saatavana musiikkikaupoista suoratoistona tai äänitetiedostona (alhaalla linkkipalkki).

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta

Oke ja Onnenkaipuu kiittävät kuluneesta ja toivottavat kaikille Hyvää Joulua 2018 ja entistä parempaa Uutta Vuotta 2019. Toivottavasti pidätte joululaulustani. Kuuntele kunnon kaiuttimilla tai kuulokkeilla 🙂


Alla olevista linkeistä voit kuunnella suoratoistoa, ostaa tai jakaa Oke Karan Jouluyön taika-kappaleen.


Jaa tämä artikkeli
Liity Oken VIP-klubiin
Tilaa Oken Youtube-kanava

Musiikkivideoita

Scroll to Top
×