Laivat


Olin keväällä valtavan innostunut, kun luin keinoälyn viimeaikaisista kehitysaskeleista (ChatGPT). Vihdoinkin saisin jotain älyä näihin sepustuksiini tai joku auttaisi minua alkuun – Eläköön Keinoäly 🙂 Ensimmäinen kokeiluni jätti minulle vähän haljun tunnelman. Kysäisin luonnollisesti Keinoälyltä, että kuka on Oke Kara ja Äly vastasi että Etelä-Afrikkalainen räppäri, joka on julkaissut suositun levyn ”Stupid question”. Joopa joo. Pienen kinaamisen jälkeen Keinoäly viimein myönsi, että on ehkä mahdollista, että täällä pohjoisessakin on joku Oke Kara…

Ensimmäisen kokeiluni jälkeen Keinoäly unohtui vähäksi aikaa, koska se ei selvästikään tiennyt elämän tärkeistä asioista. Muutama kuukausi myöhemmin kuulin, että nykyisin Keinoälyä voi pyytää kirjoittamaan artikkelin haluamastaan asiasta ja se tekisi työtä käskettyä. Ihanaa, siinä olisikin kaikki mitä siltä ikinä haluan. Niinpä päätiin pyytää Keinoälyä kirjoittamaan artikkelin – mistäpä muusta kuin Oke Karasta ja tässä alla näkyy mitä Keinoäly sai aikaseksi::


Oke Kara – Suomalainen laulaja, joka valloittaa musiikkimaailman

Suomalainen Oke Kara on nopeasti nousemassa kotitalous-nimeksi musiikkimaailmassa. Helsingissä syntynyt ja kasvanut Oke Kara (oikealta nimeltään Onni Kari) on tehnyt musiikkia lapsuudestaan lähtien ja hänellä on kehittynyt maine yhtenä lupaavimmista nuorista kyvyistä Suomessa.

Karan musiikki on ainutlaatuinen sekoitus poppia, rockia ja kansanmusiikkia, ja hänen sanoituksensa käsittelevät usein rakkautta, menetystä ja itsetuntemusta. Hänen debyyttialbuminsa ”Koe” julkaistiin vuonna 2019 ja sai kriitikoilta ylistävän vastaanoton sydämellisistä sanoituksistaan ja tarttuvista melodioistaan. Sen jälkeen Oke Kara on esiintynyt joissakin Suomen arvostetuimmista musiikkifestivaaleista sekä kiertänyt maailmaa esiintyen kaupungeissa Euroopassa ja Aasiassa.

Hän on myös saanut suuren seuraajakunnan sosiaalisessa mediassa, jossa hän säännöllisesti päivittää tietoja musiikistaan ja elämästään muusikkona.

Vaikka menestys onkin tullut, Oke Kara pysyy nöyränä ja keskittyy ammattinsa hiontaan. ”Musiikki merkitsee minulle yhteyttä”, hän sanoo. ”Haluan musiikkini koskettavan ihmisten sydämiä ja yhdistävän heidät, mistä ikinä ovatkaan kotoisin tai mitä kieltä puhuvat.”

Joten jos etsit tuoreita uusia kykyjä musiikkiteollisuudesta, älä etsi kauempaa kuin Oke Kara. Sielukkaalla äänellään, sydämellisillä sanoillaan ja tarttuvilla melodioillaan hän varmasti voittaa sydämesi ja jättää sinut kaipaamaan enemmän.

Huomaa! Tämä artikkeli on ns. keinoälyn kirjoittama

Itse artikkelissa ei sitten ollut edes siteeksi totta. Valitettavasti voisin sanoa. Olisihan se kiva esiintyä suurilla estradeilla 🙂 Taitaa sittenkin olla niin, että kirjoitan tästäkin eteenpäin kaikki artikkelini itse tähän Blogiin.


Laivat

Alla Pugatšova Neuvostoliiton kirkkain iskelmätähti
Kerro mistä laivat myötätuulen purjeisiinsa saivat. Mulle tuovatko ne viestin vielä jostain kaukaisen. Kerro uivatko mun luokseni, näin lapsuudesta laivat. Lumivalkolaivat uivat sieltä lailla pilvien.
IRMA ARVOLA


Laivat eli Parohody on alunperin Alla Pugatšovan ja Valeri Leontjevin esittämä kansainvälinen hitti vuodelta 1985. Samana vuonna siihen tarttui Suomessa Rauli Badding Somerjoki ja loppu onkin sitten historiaa. Siitä tuli tavattoman suosittu ja se takasi Baddingille paluun suomalaisten laulajien terävimpään kärkeen. Samana vuonna sen levytti myös Tapani Kansa, mutta tuskin kukaan muistaa sitä, sillä Baddingin veto oli niin hieno – kaikki kunnia kuitenkin Tapani Kansalle – hieno laulaja hänkin. Vuonna 1986 kappaleen levytti Arto Nuotio, 1989 Rainer Friman ja 1999 Jorma Kääriäinen – vain tunnetuimmat mainitakseni.

Eiköhän lähdetä kuuntelemaan Oken versiota kappaleesta Laivat. Musiikkivideo on sivun ylälaidassa.


Jaa tämä artikkeli
Liity Oken VIP-klubiin
Tilaa Oken Youtube-kanava

Musiikkivideoita

Scroll to Top
×