Vaarallista onnea


On se vaan hauskaa miten mielikuvat eri asioista syntyvät. Minä luulin pitkään, että Vaarallista onnea -kappale on Amerikan maalta kotoisin ja että se on ollut jossain mustavalkoisessa seikkailuelokuvassa musiikkina. Luuloni juontuivat varmaan Sauvo Puhtilan mainiosta sanoituksesta, joka kertoo matkasta Tampicoon sekä kauniista ja petollisesta Marguitasta, joka valtaa sankarimme sydämen. Oikeastaan tarinasta puuttuu vain Herra ja Ylhäisyys, kenraaliluutnantti T.J.A. Heikkilä ja se olisi ollut täydellinen 🙂

Heja Sverige

Niinpä niin. Pettymykseni oli melkoinen, kun minulle vähän vanhempana selvisi, että kappale onkin Ruotsista kotoisin. Eikä sillä ole juuri mitään tekemistä Amerikan tai Meksikon kanssa. Sen lauloi ensimmäisenä levylle Jerry Williams, joka nimestään huolimatta on pesunkestävä ruotsalainen. Jerry Williams oli oikealta nimeltä Sven Erik Fernstöm. Hän oli Violents bändinsä kanssa 1960 luvun alussa erittäin suosittu ruotsalaisen nuorison keskuudessa ja tunnettiin myös melko hyvin Suomessa. Kappaleen alkuperäinen nimi on Dangerous Happiness ja sen on säveltänyt Ingvar Wahlberg (käyttänyt myös nimeä Johnny Waard).

Vaarallista onnea Suomessa

Kappaleen levytti ensimmäisenä suomeksi Eino Grön (1963), joka ei vielä siihen aikaan ollut erikoistunut tangoihin. Eikan ensimmäinen tangokokoelma ilmestyi vasta 1967. Grönin versio Vaarallisesta onnesta kannattaa kyllä kuunnella – se löytyy Youtubesta. Kappaleen on sittemmin levyttänyt muutama muukin tunnettu suomalainen artisti, kuten Reijo Taipale (1976), Kai Hyttinen (1978) ja Ari Klem (1988). Suomalaiset sanat tähän kappaleeseen on tehnyt Sauvo Puhtila.

Ja nyt sen laulaa Oke. Hyvää matkaa Tampicoon. Soittakaa niin, että naapuritkin kuulee…


Jaa tämä artikkeli
Liity Oken VIP-klubiin
Tilaa Oken Youtube-kanava

Musiikkivideoita

Scroll to Top
×